Veel gestelde vragen over PVC vloeren

  • Geplaatst op
  • Door Hans van Rooij
Veel gestelde vragen over PVC vloeren

Zijn PVC vloeren geschrikt voor de badkamer

Absoluut. PVC vloeren hebben een hoge vochtbestendigheid. Hier door zijn ze uitermate geschrikt om in vochtige ruimtes zoals badkamers te plaatsen (behalve in volledige natte ruimte zoals sauna en douch) Bovendien voelen onze vloeren warm en zacht aan, een plezier voor blote voeten.

 

Zijn PVC vloeren geschrikt voor de keuken

Absoluut. PVC vloeren hebben een zeer slijtvaste toplaag en is waterbestendig. Hierdoor kunnen PVC vloeren zorgeloos in de keuken geplaatst worden. Bovendien kan je PVC vloeren gemakkelijk schoonmaken.

 

Kunnen PVC vloeren toegepast worden in combinatie met vloerverwarming

Ja zeker, PVC vloeren voelen behaaglijk warm aan omdat ze snel de omgevingstemperatuur aannemen. Maar PVC vloeren kunnen zonder problemen ook verlegd worden in ruimtes met vloerverwarming, er van uitgaand dat deze vakkundig is geïnstalleerd en afgesteld. Ook combinatie met vloerkoeling is geen probleem.

 

Heeft een PVC vloer veel onderhoud nodig?

Nee, PVC vloeren hebben een onderhoudsvriendelijk karakter en zijn in tegenstelling tot sommige andere soorten vloerbekledingen zeer gemakkelijk te reinigen. De Protectonite-toplaag-afwerking maakt een specifieke nabehandeling en onmiddellijk onderhoud na plaatsing overbodig. Als na verkoop van tijd toch opvallende vervuiling vastgesteld wordt kan grondige reinigingsbeurt met schoonmaak producten speciaal voor PVC vloeren. Zo herstelt en reinigt uw vloer. Je PVC vloer kan gemakkelijk gereinigd worden met een gewone veegborstel, microvezeldoek, stofzuiger of vochtige dweil. Regelmatig reinigen houdt je vloer langer mooi. Gebruik steeds en niet-agressief onderhoudsmiddel.

 

Kunnen PVC vloeren geplaatst worden over bestaande vloeren ?

Ja, PVC vloeren kunnen geplaatst worden op vlakke harde dekvloeren zoals beton, anhydriet, hout/plaat materiaal of tegels. Maar deze dekvloer dient juist voorbereid te worden: eventuele restanten van vloerbedekking, lijmlagen, gips of andere ongelijkheden dienen te worden verwijderd. Indien de dekvloer niet volledig vlak is zal deze met behulp van egaliseren uitgevlakt dienen te worden. PVC vloeren kunnen niet geplaatst worden over parket of andere gelakte of geoliede houten vloeren. Het plaatsen over laminaat veerkrachtig vloeren zoals vinyl, kruk of zachte vloerbedekking is niet mogelijk vanwege de te hoge indruk gevoeligheid van de bestaande vloerbedekking.

 

Kan ik PVC vloeren zelf plaatsen?

In principe is dit zeker mogelijk voor de klikversie,PVC is gemakkelijk te hanteren en te snijden. Toch adviseren wij om PVC vloeren door een parketteur te installeren. Zo ben je verzekerd van een vakkundige afwerking en geniet je van een volledige garantie.