Woontrends 2019

  • Geplaatst op
  • Door Hans van Rooij
Woontrends 2019

Een kleurrijk geheel

Voorheen werden interieur heel kleurrijk ingedeeld. Meerdere kleuren werden gebruikt om één geheel te creëren. De term ‘colorblocking’ kwam hier vaak in terug. Hierbij bedoelen we de trend om meerdere kleuren, die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen, met elkaar te combineren. In 2019 wordt hier verandering in gebracht.

Het komende jaar zullen dezelfde kleuren continu met elkaar gecombineerd worden. Dit betekent natuurlijk niet dat je maar één kleur blauw mag gebruiken. Nee, het hele kleurenpalet met als boventoon ‘blauw’ word toegepast om het interieur compleet te maken. Door kleuren uit dezelfde kleurengroep te gebruiken maak je een chic en gedurfd geheel. Alles past bij elkaar!

Belangrijke kleuren in 2019 zijn: wijnrood, donkerpaars, donkerbruin, petrolblauw, donkergroen, okergeel, pasteltinten en beige tinten.

Gladde vloeren

2019 staat tevens in het teken van de stijgende vraag naar gladde vloeren. Tapijt hebben we nu echt voorgoed vaarwel gezegd. Gladde vloeren zijn helemaal hot het aankomende jaar! Vooral de vraag naar PVC en laminaat is enorm toegenomen. Deze vloeren passen niet alleen perfect bij de huidige woontrends, maar zorgen ook voor een verhoogd gebruiksgemak. Bekijk online pvc vloeren om de voordelen van gladde vloeren binnen één oogopslag te zien.